Griekenland heeft een lange geschiedenis van bijenteelt. Griekenland heeft meer bijenkasten per hectare dan enig ander land in Europa. Een grote biodiversiteit van flora gecombineerd met krachtige zomerzon produceren deze intense rijke honing.  Voor velen wordt de Griekse honing gezien als een van de beste in de wereld.
Honing bevat antibacteriële, antivirale en schimmelwerende stoffen. Daarnaast bevat honing veel  waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Honing wordt al eeuwenlang gebruikt bij behandeling van keelpijn. Buiten als geneesmiddel diende honing vroeger ook als enige zoetmiddel. Het werd vaak omschreven als het ‘nectar van de goden’.

De tijmhoning die wij verkopen is afkomstig uit het Parnosas gebergte, een ruig en onherbergzaam gebied. Tussen de hoog gelegen rotsen groeien voornamelijk kruiden, zoals tijm. In het voorjaar zie en ruik je overal hier de bloeiende tijm. Zo puur, uitsluitend bemest door de alom aanwezige wilde geiten. De bijen halen hun nectar hier uit een ongerept, onbedoezeld natuurgebied.
Tijm is rijk aan essentiële oliën die de belangrijke karakteristieke kruidige smaak geven aan deze honing. Dit maakt van de tijmhoning een uniek natuurproduct.

Deze tijmhoning is ongepasteuriseerd, ongefilterd, niet bewerkt of verhit. Het is een rauw, puur product, dat na verloop van tijd kan kristalliseren.

In 2012 heeft deze tijmhoning in de UK de Great Taste Gold Award gewonnen.

 • 250g. Ongefilterde rauwe honing van wilde tijm met een intense, kruidige smaak. T.h.t. juni 2021.

  6,95 €
  0 Beoordeling(en)
  Beschikbaarheid
 • Nieuw
  Koop

  500g. Ongefilterde rauwe honing van wilde tijm met een intense, kruidige smaak. T.h.t. juni 2021.

  12,85 €
  0 Beoordeling(en)
  Niet op voorraad