.

Krocus Kozanis thee, sinaasappel

Biologische kruidenthee met saffraan, honing en sinaasappel. 10 zakjes van 1,8 gram. NU tijdelijk lagere prijs i.v.m. laatste doosjes!

€ 3,62
Aantal

Het basisingrediënt van deze thee is echte saffraan, wat deze thee uniek maakt. In de regio Kozani, in het Noorden van Griekenland, worden al sinds eeuwen krokussen, de crocus sativus, verbouwd. De saffraan voor deze thee wordt gewonnen uit de top van de stamper van deze krokusbloem. Dit is een zeer arbeidsintensief proces wat grotendeels met de hand gebeurt. Om een kilo saffraan te verkrijgen zijn ongeveer 150.000 handgeplukte krokussen nodig. Krocus Kozanis is een coöperatie van een grote groep boeren uit de dorpen in de omgeving van Kozani. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het hele proces van cultiveren, oogsten tot verpakken van deze kostbare specerij. De Griekse saffraan is, internationaal gezien, van zeer hoge kwaliteit. In 1998 heeft deze saffraan van de Europese Unie de officiële streeknaamherkenning gekregen.

Saffraan is een krachtig antioxidant. Dit samen met andere geselecteerde kruiden maakt van Krocus Kozanis thee een bijzonder smaakvolle en gezonde drank met een mooie goud oranje kleur. De smaak is te omschrijven als zacht kruidig met een vleugje saffraan. Deze Krocus Kozanis thee is van gecontroleerd biologische teelt.

Ingrediënten: Appel, rozebottel, sinaasappelblad, sinaasappelschil, citroenschil, braamblad, honing, saffraan.

T.h.t. 01/2024

Specifieke referenties