.

Thee & kruiden

De Griekse bergthee die wij verkopen, ook wel bekend als Sideritis thee of Ironwort, is afkomstig uit de bergen in de regio Thessaloniki. 
De thee is gemaakt van de gedroogde blaadjes en bloemen van de Sideritis plant. Deze plant met zijn fluweelzachte, grijzige blaadjes en gele bloemen groeit tot ongeveer 45 centimeter hoog.
Het kruid groeit op vele bergen in Griekenland en is van oudsher niet weg te denken uit het Griekse dagelijks leven. De cultivatie vereist echter veel handwerk. In deze regio gebeurt dit op biologische wijze, waardoor de voedingswaarde en aromatische eigenschappen optimaal behouden blijven. Deze bergthee heeft het Europees biologisch keurmerk.

De Sideritis plant behoort tot een familie van bloeiende planten met geneeskrachtige eigenschappen. Sinds oudsher wordt het al gebruikt als een natuurlijke remedie bij verkoudheid. Het kruid wordt tegenwoordig veel gebruikt vanwege meerdere voordelen voor de gezondheid waar steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan. Buiten dat de thee rijk is aan ijzer en antioxidanten wordt gezegd dat de Griekse bergthee goed is voor de spijsvertering en ontstekingsremmend is.

Bovenal is de Griekse bergthee een heerlijke, zacht geurige thee met een frisse, milde en natuurlijke smaak met een honinggouden tint. De aanwezigheid van irisachtige ingrediënten zorgen voor een lichte etherische wollige geur die je doet denken aan wilde Griekse hellingen. De thee is ook heerlijk in combinatie met een schepje tijmhoning.

Een andere thee die wij verkopen is de Krocus Kozanis thee.

Het basisingrediënt van deze thee is echte saffraan, wat deze thee uniek maakt. In de regio Kozani, in het Noorden van Griekenland, worden al sinds eeuwen krokussen, de crocus sativus, verbouwd. De saffraan voor deze thee wordt gewonnen uit de top van de stamper van deze krokusbloem. Dit is een zeer arbeidsintensief proces wat grotendeels met de hand gebeurt. Om een kilo saffraan te verkrijgen zijn ongeveer 150.000 handgeplukte krokussen nodig. Krocus Kozanis is een coöperatievan een grote groep boeren uit de dorpen in de omgeving van Kozani. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het hele proces van cultiveren, oogsten tot verpakken van deze kostbare specerij. De Griekse saffraan is, internationaal gezien, van zeer hoge kwaliteit. In 1998 heeft deze saffraan van de Europese Unie de officiële streeknaamherkenning gekregen.

Saffraan is een krachtig antioxidant. Dit samen met andere geselecteerde kruiden maakt van Krocus Kozanis thee een bijzonder smaakvolle en gezonde drank met een mooie goud oranje kleur. De smaak is te omschrijven als zacht kruidig met een vleugje saffraan. Deze Krocus Kozanis thee is van gecontroleerd biologische teelt.

Actieve filters

€ 4,54

30 gram Sideritis: Biologische Griekse bergthee.

 

€ 3,62

Biologische kruidenthee met saffraan, honing en sinaasappel. 10 zakjes van 1,8 gram. NU tijdelijk lagere prijs i.v.m. laatste doosjes!

€ 3,62

Biologische kruidenthee met saffraan, kaneel en kruidnagel. 10 zakjes van 1,8 gram. NU tijdelijk lagere prijs i.v.m. laatste doosjes!

€ 20,87

5 x 30 gram Sideritis: Biologische Griekse bergthee