.

Thee & kruiden

De Griekse bergthee die wij verkopen, ook wel bekend als Sideritis thee of Ironwort, is afkomstig uit de bergen in de regio Thessaloniki. 
De thee is gemaakt van de gedroogde blaadjes en bloemen van de Sideritis plant. Deze plant met zijn fluweelzachte, grijzige blaadjes en gele bloemen groeit tot ongeveer 45 centimeter hoog.
Het kruid groeit op vele bergen in Griekenland en is van oudsher niet weg te denken uit het Griekse dagelijks leven. De cultivatie vereist echter veel handwerk. In deze regio gebeurt dit op biologische wijze, waardoor de voedingswaarde en aromatische eigenschappen optimaal behouden blijven. Deze bergthee heeft het Europees biologisch keurmerk.

De Sideritis plant behoort tot een familie van bloeiende planten met geneeskrachtige eigenschappen. Sinds oudsher wordt het al gebruikt als een natuurlijke remedie bij verkoudheid. Het kruid wordt tegenwoordig veel gebruikt vanwege meerdere voordelen voor de gezondheid waar steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan. Buiten dat de thee rijk is aan ijzer en antioxidanten wordt gezegd dat de Griekse bergthee goed is voor de spijsvertering en ontstekingsremmend is.

Bovenal is de Griekse bergthee een heerlijke, zacht geurige thee met een frisse, milde en natuurlijke smaak met een honinggouden tint. De aanwezigheid van irisachtige ingrediënten zorgen voor een lichte etherische wollige geur die je doet denken aan wilde Griekse hellingen. De thee is ook heerlijk in combinatie met een schepje tijmhoning.

De oregano die wij verkopen komt van Family Farms, een coöperatie van Griekse biologische boeren die kwaliteit en voedingswaarde net zo belangrijk vinden als wij. Deze oregano wordt op geheel natuurlijke wijze op een berghelling in Noord Griekenland gecultiveerd op een hoogte van 600 meter en met de hand geplukt. Het woord oregano komt uit het Grieks van 'oros', berg en 'ganos' glans, vreugde. Het wordt ook wel gelukskruid genoemd. Oregano is een van de meest karakteristieke aromatische kruiden uit de mediterrane keuken. Griekse oregano heeft een zeer intens kruidige geur en smaak. Oregano is een kruid met waardevolle voedingsstoffen, maar bovenal onmisbaar in de keuken voor in tomatensauzen, soepen, salades, vis- en vleesgerechten.

Actieve filters

€ 4,54

30 gram Sideritis: Biologische Griekse bergthee.

 

€ 3,21

25 gram. Oregano, blad en bloemen, handgeplukt.

 

 

€ 20,87

5 x 30 gram Sideritis: Biologische Griekse bergthee