.

Zeep

Zeep heeft iets prettig ouderwets en is een ambachtelijk product. De olijfoliezeep die wij verkopen is afkomstig uit Lesvos. Lesvos heeft al eeuwenlang een traditie in zeep maken. Dit komt door de hoge productie van olijfolie op het eiland. Bijna ieder dorp had vroeger zijn eigen zeepfabriek. Daarnaast maakten de mensen zelf thuis al zeep volgens de traditionele koude methode.

Benessere, de zeep voor de complete huidverzorging, is gemaakt volgens deze traditionele koude methode. De zeep vraagt een lange uithardingstijd van ongeveer één tot twee maanden. Deze methode biedt de hoogste kwaliteit zeep, omdat de oliën, boters en kruiden niet oververhit raken waardoor ze hun heilzame ingredienten en werking behouden. De zeep is gebaseerd op uitsluitend natuurlijke, plantaardige oliën en boters, zonder enig gebruik van kunstmatige kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen. Dit maakt de zeep volledig biologisch afbreekbaar.

Olijfolie en ezelinnenmelk vormen de basisingredienten van de zeep, die worden aangevuld met essentiële oliën, diverse kruiden en vruchten als calendula, kamille, vanille, limoen, granaatappel. Deze ingredienten verrijken de zepen met extra voedingsstoffen. De olijfolie maakt dat de zeep je huid niet uitdroogt, maar juist mild reinigt en verzorgt. Ezelinnenmelk is rijk aan vitamine A en E en mineralen. Een waardevol ingredient voor huidverzorging, met name voor de gevoelige huid. Hierdoor zijn de zepen geschikt voor het hele lichaam, voor onder de douche, en maakt bodylotion overbodig.

Wij verkopen 2 soorten zeep van Benessere:

Benessere olijfolie-ezelinnenmelk-vanille-granaatappel.

Benessere olijfolie-ezelinnenmelk-calendula-limoen-mandarijn.

Actieve filters