.

.

Griekse streekproducten: Wij verkopen biologische Griekse streekproducten zoals Eirini Plomariou extra vergine olijfolie, pure honing, Sideritis bergthee ofwel Greek mountain tea, Krocus Kozanis saffraanthee, biologische olijven, handgemaakte olijfoliezeep.


Welkom!

Door onze liefde voor Griekenland, met name voor Lesbos, én het gebruik van pure, eerlijke producten kwamen wij op het idee deze producten in Nederland op de markt te brengen zodat u er ook van kunt genieten.

Heerlijke biologische producten uit verschillende delen van Griekenland, zoals olijfolie, olijven, bergthee, tijmhoning en olijfoliezeep. Door onze vele verblijven op Lesbos komen onze producten steeds meer van dit eiland, met name uit het zuiden van Lesbos. De olijfolie komt van een producent uit Plomari. De honing komt van een coöperatie van boeren die zich voornamelijk in het zuiden, de regio Plomari, bevinden. De olijven komen van een olijfboer in de zuidelijke regio Gera, langs de golf van Gera. De zeep komt van een kleine zeepfabriek in de buurt van Mytilini. Al deze producenten bezoeken wij met regelmaat tijdens onze verblijven op Lesbos. Het zijn kleine producenten en omdat ze uit dezelfde regio komen kennen ze elkaar goed. Dat maakt het transport voor ons gemakkelijk en meest duurzaam. Een keer per jaar bestellen wij onze producten en worden ze bij een van de boeren op een pallet geplaatst en gaan op transport naar Nederland.

Wij werken uitsluitend met onafhankelijke, ambachtelijke boeren waarbij hoge kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Op deze wijze helpen we bij het behoud van deze traditionele en duurzame methoden en ondersteunen we lokale producenten in Griekenland. Onze filosofie is deze kwaliteitsproducten bekender en makkelijk beschikbaar te maken. Producten die een goede gezondheid bevorderen en voortkomen uit biologische landbouw. Wij stellen kwaliteit en voedingswaarde boven kwantiteit. Hierdoor zijn onze producten beschikbaar in beperkte hoeveelheden maar door onze uitstekende contacten wél altijd bereikbaar.