.

Tijmhoning

Griekenland heeft een lange geschiedenis van bijenteelt. Griekenland heeft meer bijenkasten per hectare dan enig ander land in Europa. Een grote biodiversiteit van flora gecombineerd met krachtige zomerzon produceren deze intense rijke honing. Voor velen wordt de Griekse honing gezien als een van de beste in de wereld.
Honing bevat antibacteriële, antivirale en schimmelwerende stoffen. Daarnaast bevat honing veel  waardevolle voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Honing wordt al eeuwenlang gebruikt bij behandeling van keelpijn. Buiten als geneesmiddel diende honing vroeger ook als enige zoetmiddel. Het werd vaak omschreven als het ‘nectar van de goden’.

De glazen potten honing van 450 gram komen uit Lesbos, van een coöperatie van imkers verspreid over het eiland. Deze honing is een kruidige honing van wilde bloemen als monnikspeper, wilde lavendel, oregano, salie en tijm. In het voorjaar zie en ruik je overal hier deze bloeiende kruiden. Zo puur, uitsluitend bemest door de alom aanwezige wilde geiten. Op Lesbos is geen intensieve landbouw, waardoor er een minimale kans is op resten van bestrijdingsmiddelen in de honing. De bijen halen hun nectar hier uit ongerepte, onbedoezelde natuurgebieden. Essentiële oliën uit de kruiden geven de belangrijke karakteristieke kruidige smaak aan deze honing. 

Deze tijmhoning is ongepasteuriseerd, ongefilterd, niet bewerkt of verhit. Het is een rauw, puur product, dat na verloop van tijd kan kristalliseren.

De imker coöperatie is gecertificeerd volgens ISO22000. De kwaliteit van de honing van de aangesloten imkers wordt gecontroleerd, wat deze honing tot een hoogwaardig kwaliteitsproduct maakt.

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for