Tepes - het Griekse woord voor heuvel - heet het kleine boerenbedrijf van familie Karavatakis waar deze heerlijke olijven vandaan komen. Het ligt bij het dorp Papados aan de Golf van Gera in het zuiden van Lesvos. Een prachtige heuvelachtige omgeving met eeuwenoude olijfgaarden.

De kolovi olijven van Tepes worden op een oude traditionele manier eetbaar gemaakt. Gedurende 9 maanden worden deze olijven bewaard in vaten met water en zeezout. Dit fermentatieproces wordt met veel toewijding gevolgd. Het is een volledig natuurlijk proces waarbij alle voedingsstoffen behouden blijven en de vruchten hun intense smaak krijgen.

Daarnaast verkopen wij biologische olijven uit Thassos van het ras Throuba. De olijven die je zo van de boom kunt eten. Deze variant is al snel zwart gerijpt en heeft een natuurlijk zoetige smaak. Bij het houdbaar maken van deze olijf wordt zo min mogelijk zout gebruikt om deze unieke zoet kruidige smaak te behouden. De olijven zijn zacht vlezig, haast fruitig van smaak.

Live Theme Editor