

200 grams
Tepes - het Griekse woord voor heuvel - heet het kleine boerenbedrijf van familie Karavatakis waar deze heerlijke olijven vandaan komen. Het ligt bij het dorp Papados aan de Golf van Gera in het zuiden van Lesvos. Een prachtige heuvelachtige omgeving met eeuwenoude olijfgaarden.
De kolovi olijven van Tepes worden op een oude traditionele manier eetbaar gemaakt middels een fermentatieproces van enkele maanden. Het is een volledig natuurlijk proces waarbij alle voedingsstoffen behouden blijven en de vruchten hun intense smaak krijgen. Sinds 2015 hebben deze olijven het Europees biologisch keurmerk. Deze gedroogde olijf heeft het langst aan de boom gehangen, tot eind maart, en is bijna helemaal zwart. Het vruchtvlees is zacht kruidig van smaak.
Ingrediënten: Olijven, water, zeezout. Vacuüm verpakt in gecontroleerde omgeving.
Ten minste houdbaar tot november 2024. Voorraad is op!
Specifieke referenties